Ahány terep, annyi túracipő!

2017-03-27 10:10     Cikkek

Aki túracipőt készül venni és még nem igazán tájékozott a témában, meg fog lepődni mennyi mindenből lehet választani. A túracipők ára mellett a fajtájukból is rengetegféle létezik. Mindegyikből kiválaszthatjuk a céljainknak és igényeinknek megfelelő modelleket. De milyen túracipők léteznek?

A túrázás a bringázáshoz hasonlóan többféle típusú lehet a terep viszonyoknak megfelelően. A mezei túrázó általában inkább kirándul, könnyű gyaloglást végez sík terepen. Ehhez elég, ha a kiválasztott túracipő stabil, a talpa nem csúszik, a felépítése pedig könnyű, kényelmes.

A terepgyaloglásnál már a cipők is a változatosabb viszonyokhoz alkalmazkodnak, ennek megfelelően a talp, a sarkak, az anyag kiképzése is speciálisabb, hogy a túracipő ne csak kényelmes legyen, de óvja is viselőjét. A hegymászó bakancsok a túracipők robosztusabb fajtáját képviselik, minden tekintetben nehéz terepre tervezték őket, ahol helyt kell állniuk. Felsőrészük, talpuk, belsejük is sokoldalú, lélegző, stabil vízálló, csúszásmentes. Ezeknek a túracipőknek árban is eltér a kategóriájuk.