Túrabakancs márkák

2014. 10. 19. 9:52     Cikkek

Az Alpina hegymászó túrabakancsok kifejezetten zord körülmények közötti túrázáshoz lettek kifejlesztve. Olyanok, mint egy jól hőszigetelt, hatékony védelemmel ellátott és lélegző burok a lábon. Ezek a túrabakancsok lépésről lépésre, kiszámítható és kiszámíthatatlan környezetben is hordhatók és biztonságos feltételeket kínálnak túrázóknak. Az Alpina túrabakancsok hegymászó verziói magasszárú, trekking túrabakancsok, vízhatlan tiszta nubuk bőr felsőrésszel, és Vibram külső talppal vannak felvértezve.

Az Alpina túrabakancsok túrázáshoz alkotott termékpalletáját folyamatosan fejlesztik. Túrázó képességük inspiráló: egyedülálló módon védenek a külső hatásoktól, adottságaik képessé teszik bármilyen terephez való alkalmazkodásra és biztosítják a szükséges rugalmasságot a jó túrázáshoz. Túrázáshoz magasszárú, vízálló felsőrésszel, két szezonra ajánlott, de télen is hordható Alpina túrabakancsok vásárolhatók.

Alpina túrabakancs
A kép illusztráció.


A Grisport lábbelik különleges minőségű, megbízható cipők mind városi, mind outdoor (túra), mind munkavédelmi használatra Olaszországból. Városi viselésre a Lightstep, kirándulásokhoz a Grisport túrabakancs, túracipő, munkavédelmi területre pedig a Safety Shoes kollekcióiból lehet választani.


A kép illusztráció.


A HanWag egy igazi bakancs klasszikus. A német márka bakancsait egyedülálló tökéletes anatómiai felépítés és komfort jellemzi. A HanWag túrabakancsokat profi és minőségi anyagválasztás, illetve a 90 éves múlt, tovább folyamatos innováció jellemzi. Szinte az összes modelljük híres megbízhatóságukról és komfortosságukról, még a legextrémebb sziklás és jeges körülmények között is.

Hanwag túrabakancs
A kép illusztráció.


A La Sportiva története a húszas évek után indul, amikor Narciso Delladio kézzel készített fa klumpákat és bőr bakancsokat favágóknak és földművesnek a Fassa- és Fiemme völgyekben. A második világháború alatt Delladio már egyedileg gyártott bakancsokat a hadsereg számára. Erre az időszakra nyúlik vissza annak a speciális fűzési rendszer szabadalma, melyet később a legtöbb nagy cipőgyártó cég is átvett. A háború után megnőtt a kereslet a cipőkre, a Calzoleria Sportiva hírneve átlépte a völgyek határait. Az ötvenes években mutatták be először a La Sportiva márkanevet, és egy nagy téli és nyári kollekciót. A nyolcvanas években a főbb irány eltolódott a mászó-szektor felé. Az innovatív cipők lila és sárga színekkel lettek még karakteresebbé téve, amik később meghatározták a márkát. A La Sportiva cipő manufaktúra mára nagy céggé nőtte ki magát, számos bátor és innovatív újjítással, miközben végig a Delladio család tulajdonában maradt.

La Sportiva túrabakancs
A kép illusztráció.


A Lowa cég története 1923-ban kezdődik Németországban. Johann Wagner cipőkészítő mester mind három gyermeke folytatja a családi mesterséget: Hans megalapítja 1921-ben a nevéből alkotott HanWag márkát (mely szintén mára nagy név lett a cipőiparban), Adolf Hochland néven kezd munkába, míg Lorenz szintén mozaikszót alkotva hozza létre a Lowát. "A minőség, a kényelem és a funkcionalitás - a legfontosabbak" filozófiát követve kezd el gyártani lábbeliket, melyek a 20-as évek végén a dupla varrásnak köszönhetően egyre ismertebbek lesznek. 1953-ban Lorenz meghal, majd pár évvel rá lánya, Berti és férje kezdi újra felépíteni a közben fizetésképtelenné vált céget. Az aprólékos munka, apja filozófiájának követése, és a forradalmi technológiák alkalmazása (például 1970-ben a bakancsok oldalára vulkanizált borítás) fokozatosan meghozzák eredményüket. 1993-ban az olasz Tecnica-csoport vásárolja fel a márkát, mely többek között a Nordicát is magába foglalja. 2010-ben már több mint 2 millió pár cipőt adnak el, és míg a család más márkáit nem igazán, addig a Lowát a tengerentúlon is ismerik, sőt, igen közkedvelt.

Lowa túrabakancs
A kép illusztráció.


Az olasz Zamberlan túrabakancsok méltó versenytársai a HanWag bakancsoknak. Már több mint 80 éve alapították. Alapítása óta családi vállalkozásként működik és a legmagasabb minőséget képviseli a túrabakancsok népes piacán. Hagyomány, tapasztalat, a mesterség szeretete és magas teljesítés érződik minden Zamberlan bakancs kialakításán.

Zamberlan túrabakancs
A kép illusztráció.