Túrabakancsok és túracipök 2015

2015. 01. 04. 21:00     Cikkek

Téli túrabakancs ajánló: téli gyalogtúrák során a havas terepen még inkább előtérbe kerül a túrabakancs több olyan funkciója, melyet egy nyári, száraz erdei gyalogtúrán el sem várunk tőle.

Most elsősorban hazai terepviszonyokra gyűjtöttük össze azokat a túrabakancsokat, melyeket havas túra során is szívesen viselnénk. Természetesen azok, akik nyáron is via-ferrata és gleccser túrákra járnak azoknak alapból ilyen túrabakancsot érdemes választani.

Első téli körülményekre ajánlott túrabakancsunk:
Lowa Renegade GTX Mid túrabakancs

Miért alkalmas ez a Lowa bakancs havas, saras körülmények közé?
Nemcsak azért, mert a Renegade GTX Mid a Lowa egyik legsikeresebb túrabakancs modellje, hanem mert kényelmes, stabilan tartja a viselője lábát. Olyan újdonságokkal vértezték fel mint az új vonalvezetésű talprendszere, mely biztosítja, hogy ez a Lowa túrabakancs kiválóan alkalmas közepes szintkülönbségű terepen való túrázáshoz bármilyen időjárásnál, sőt télen a városi havas, vizes környezetben is helytáll ez a bakancs.

A Renegade GTX Mid túrabakancs felsőrészét 1,6 mm-es nubukbőrrel borították. Több darabból állították össze, így nagyobb kényelmet garantál viselése. Gore-Tex membrános béléssel is ellátták, így nem csak vízállóvá varázsolták, hanem még lélegzőképességét is megnövelték a bakancsnak.

Lowa Renegade GTX Mid túrabakancs

Második téli, nedves körülmények közé szánt bakancs a Hanwag Tatra Gore-Tex túrabakancs.

Miért alkalmas ez a Hanwag túrabakancs havas, saras körülmények közé?

Mert a Hanwag Tatra Gore-Tex egy különösen komfortos túrabakancs. Könnyű, mégis masszív kialakítása alkalmassá teszi sokféle talajon, Gore-Tex bélése pedig vízhatlanná és lélegzővé teszi ezt a modellt is. Fontos tudni, hogy minden HANWAG túrabakancs és HANWAG túracipő talpát kézzel rögzítik, ezt a nagyobb pontosság érdekében végzik így el. Ennél a modellnél a talp is cserélhető. De a túrabakancs felsőrészének professzionális kialakítása és a talp kopásállósága miatt csak nagyon sok túrázással eltöltött év múlva lesz szükség.

Hanwag Tatra Gore-Tex túrabakancs

Harmadik modell az egyik legkedvezőbb áron elérhető téli körülmények közé ajánlott túrabakancs modell: Ez a Grisport 11205 D 15 Gritex-Vibram túrabakancs

Miért alkalmas ez a Grisport túrabakancs havas, saras körülmények közé?

A piacon csak Grisport cipőkben elérhető Gritex bélés az első indok, mely ezt a túrabakancsot alkalmassá teszi a téli körülményeknek. Gritex előnye, hogy szerkezete ellenáll az esőnek, a hónak és a hidegnek. Ez a speciális Grisport által kifejlesztett bélés garantálja a láb komfortján és melegét még a leghidegebb és esősebb napokon is. Ez a Grisport Vibram® talpat is kapott. A Vibram egyébként 50 különböző anyagból készült, hogy maximális kényelmet és tartósságot biztosítson.

Ez a túrabakancs egy nagy ellenálló képességű Cordura® anyagból készült. Ez az egyik kulcsfontosságú eleme a magas minőségű túrabakancsoknak. A Cordura® különleges tartósságának és szakítószilárdságának köszönhetően a túrabakancsok sok-sok évig megbízható társak lesznek viselőjüknek a túrák során.

Grisport 11205 D 15 Gritex-Vibram túrabakancs